Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Φώτο)

     Την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος (αδελφός της Ιεράς Μονής) με τη συνοδεία 18 δημοσιογράφων, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στο νησί μας. 
     Παρακολούθησαν την Ακολουθία του Εσπερινού, ξεναγήθηκαν στο Καθολικό και στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μονής από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μακάριο. 
    Ακολούθησε κέρασμα και συζήτηση με τον Μητροπολίτη, τον Ηγούμενο και τους Πατέρες.Οι ερωτήσεις αφορούσαν την ζωή στο Μοναστήρι, τις υποχρεώσεις και τα διακονήματα των Μοναχών,  την προσφορά της Μονής στην κοινωνία, για την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εκκλησία και οι Ιερές Μονές, για την εκκλησιαστική περιουσία και πως αυτή αξιοποιείτε, για τον τρόπο εκλογής Ηγουμένου και τις σχέσεις με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
   Αμέσως μετά παρακάθησαν σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν τους ο Ηγούμενος Αρχιμ. Βαρθολομαίος με παραδοσιακά κρητικά εδέσματα.
   Στην τράπεζα της Μονής προσφώνησε ο Franz Josef Rupprecht ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την κοινότητα, δηλαδή την Αδελφότητα, διότι έδωσε ένα μέλος της, τον Μητροπολίτη Αρσένιο στην Αυστρία. Αναφέρθηκε στην ευγένεια, στην απλότητα και στην φιλοξενία των Μοναχών και τόνισε ότι η επίσκεψή του σ'  αυτό το Μοναστήρι στάθηκε αφορμή να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του για τον Μοναχισμό. Η επίσκεψή μας εδώ, η αγάπη και η φιλοξενία σας θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στην καρδιά μας.
   Στον καθένα από τους επισκέπτες δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και προϊόντα της Μονής (λάδι, μέλι, κρασί, βότανα).


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου